Bewegen is belangrijk. Maar wat is een goede sport?

sporten dietist

Wat is een goede sport?

Sport en beweging zijn buitengewoon belangrijk voor je gezondheid. Voor volwassenen bestaat het algemeen Nederlands bewegingsadvies uit minstens 2,5 uur aan matig intensieve inspanning verspreid over verschillende dagen. Denk daarbij aan traplopen, fietsen en wandelen. Voorts is twee keer per week intensief bewegen dan wel sporten een welkome aanvulling voor je gezondheid. Maar wat is nou een goede sport voor jou?

Waarom beweging en sport?

Sport en beweging zorgen ervoor dat je lichaam fit blijft. Je spieren worden sterker en je krijgt meer kracht. Bovendien maakt het je ook mentaal fit. Het helpt om stress te reduceren. Daarnaast stimuleert het de stofwisseling en het zorgt ervoor dat je op gewicht blijft of komt. Kortom, sport en beweging houden je mede in balans.

Welke sport past bij mij?

Er zijn twee factoren die een rol spelen bij de keuze van je sport. De belangrijkste is wat je leuk vindt om te doen. Immers, niet iedereen vindt sporten plezierig, dus doe in ieder geval iets waarvan je blij wordt. Voor de één is dat circuittraining met begeleiding in een klein gezelschap voor de ander is het een rondje hardlopen, voetbal of tennis. Bij wijze van spreken. Sporten met elkaar is gezellig en stimuleert. Alleen sporten in een sportschool kost veel motivatie en er kleeft een risico aan. Dat je namelijk verkeerd sport. Met blessures tot gevolg of niet het resultaat dat je wenst. Daarmee komen we op de tweede factor, namelijk het resultaat dat je wilt bereiken in combinatie met jouw lichaam. Ook die zijn van belang bij het kiezen van een training.

Hormonaal trainen

Jouw Balans gelooft in hormonaal trainen. Wanneer je hormonaal traint, worden voornamelijk de grote spiergroepen sterker gemaakt. Het is combinatie van krachttraining en cardiotraining zonder het stressniveau in het lichaam ongewenst te verhogen. Stress verhoogt namelijk het cortisolniveau dat allerhande klachten veroorzaakt. De oefeningen worden afgestemd op het resultaat dat jij wilt bereiken of de klacht die we willen behandelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op.

Ben je benieuwd wat ik voor anderen heb betekend? Kijk dan bij de reviews.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.