Darmproblemen

darmproblemen

Darmproblemen

Darmproblemen komen meer voor dan je denkt. Toch hoor je er anderen niet vaak over. Het heeft iets gênants. Terwijl de darmen van vitaal belang zijn voor een gezond lichaam. De darmen spelen niet alleen een essentiële rol bij de spijsvertering. Een groot gedeelte van ons immuunsysteem is afhankelijk van de werking van onze darmen. Bovendien bestaat er een relatie tussen de darmen en onze hersenen via ons zenuwstelsel. Blijf daarom niet lopen met klachten.

Waarom zijn darmen belangrijk?

De darmen zorgen ervoor dat voedingsstoffen opgenomen worden in ons lichaam. Hierdoor kunnen we goed functioneren. Vezels zijn hierbij belangrijk, omdat dit zorgt voor goede stoelgang. Ook beschermt een goede darmflora ons tegen bacteriën en schadelijke stoffen. Ons immuunsysteem wordt bepaald in onze darmen. Tot slot zorgt serotonine voor de signaaloverdracht tussen onze hersenen en darmen. Daarom bestaat er een verband tussen stress en darmklachten zoals buikpuin.

Welke darmproblemen zijn er?

Buikpijn, slechte stoelgang, zuurbranden zijn voorbeelden van klachten waar niet direct een aanwijsbare reden voor is. De oorzaak kan in onze darmen liggen. Prikkelbaar darmsyndroom, obstipatie, glutenintolerantie zijn veelvoorkomende darmproblemen. Maar ook door stress, psychische problemen, verkeerd sporten kun je last van je darmen hebben. Wanneer je pijn hebt na of voor de maaltijd, vaak misselijk bent, een gewijzigde stoelgang hebt of continu vermoeid bent, is het mogelijk dat je darmen niet in balans zijn.

Wat kun je doen tegen darmklachten?

Een gezonde darmflora begint met een gezond voedingspatroon. Vezels zijn hierbij dus essentieel voor de stoelgang. Maar ook genoeg vocht binnen krijgen is belangrijk. Eet regelmatig iets verspreid over de dag. Neem bovendien de tijd voor het nuttigen van een maaltijd. Vermijd stress en beweeg voldoende. Het lijkt misschien makkelijker dan het is. Jouw Balans helpt je hierbij. Via een anamnesegesprek neem ik je klachten door, je voedingspatroon, levensstijl en hormoonhuishouding. Voor mij is niks geks of vreemd, ook jouw toiletbezoek ook niet. Je hoeft geen enkele drempel te voelen. Ik wil dat jij je snel weer beter voelt.

Ben je benieuwd wat ik voor anderen heb betekend? Kijk dan bij de reviews.

Andere soorten van klachten

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.