Suikerverslaving

suikerverslaving

Suikerverslaving

Iedere dag krijgt een volwassenen ongeveer 30% teveel suiker binnen volgens het Diabetes Fonds. Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking heeft dan ook overgewicht. Een suikerverslaving ligt zo op de loer. Eén van de oorzaken hiervan is de hoeveelheid suiker die het gros van de producten in de supermarkt bevat. Ongemerkt krijg je deze binnen, want ze zijn toegevoegd aan producten waarbij je het niet verwacht. Bovendien zijn suikerrijke producten vaak voordelig geprijsd en makkelijk te bereiden.

Wat is een suikerverslaving?

Bij een suikerverslaving krijgt je lichaam teveel suikers binnen. Met het gevolg dat je constant trek in eten hebt. Zelfs als je geen honger hebt. Je weet dat je gezonde voeding moet nemen, maar je grijpt eerder naar snoep, chips of andere zoetigheden. Na het nuttigen van een maaltijd voel je je moe. Je hebt geen energie meer. Je bloedsuikerspiegel stijgt namelijk na het eten van suiker. Insuline zorgt voor de afbraak van suiker. Teveel suiker wordt omgezet in vet. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel laag. Daardoor wil ons brein opnieuw suiker hebben. Waardoor je dus opnieuw grijpt naar een ongezonde snack.

Hoe ontstaat een suikerverslaving?

Onze hersenen zijn dol op suiker. Ons brein maakt namelijk dopamine en endorfine aan na het nuttigen van suiker. Dit zijn onze gelukshormonen. Elke keer als je dus iets zoets eet, word je beloond met een prettig gevoel. Daarbij word je ongeveer 250 keer per dag geconfronteerd met eten. Geef daar maar eens weerstand aan. Zeker als je in een supermarkt loopt waarbij de glimmende verpakkingen met lekkernijen je toelachen.

Wat doen tegen een suikerverslaving?

Een suikerverslaving te lijf gaan, begint met bewustwording. Weet wat je eet. Jouw Balans gaat je leren om verpakkingen te lezen. Daarnaast laat ik zien wat goede suikers en slechte suikers zijn. Ons brein en ons lichaam heeft namelijk wel suikers nodig om te functioneren. Verder neem ik je leefstijl, voedingspatroon en hormoonhuishouding door. Daarin ga ik veranderingen aanbrengen. Want een suikerverslaving maakt onder meer moe, zorgt voor overgewicht, darmproblemen, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Daar wil je vanaf. Maak een afspraak om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Ben je benieuwd wat ik voor anderen heb betekend? Kijk dan bij de reviews.

Andere soorten van klachten

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.